review “LIV” in Ekko

Naturlige præstationer
Liv er såvel navnet på Rasmus Kloster Bros film som på fiskeren Verners kutter.

Navnet klinger dobbelttydigt. Kutteren er det eneste sted i verden, Verner har lyst til at opholde sig, men det tunge fiskeriarbejde er samtidig den faktor, der til sidst får hans svage hjerte til at give op.

Den ordknappe Verner indrammes i majestætiske billeder af havet og himmelen, der synger hans sjæls klagesang, og Bro får lokket imponerende naturlige præstationer ud af de lokale nordjyske skuespillere.

Især Thomas Rasmussen er hjerteskærende som den fjortenårige Jeppe, der altid har en dårlig fødselsdag, fordi den samtidig markerer årsdagen for hans fars forsvinden på havet. Alligevel er det eneste, Jeppe drømmer om, at blive fisker.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s